Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
ActoGeniX breidt management team verder uit PDF

Gent, 4 februari 2008 – ActoGeniX stelt Anders Waas aan als Vice President Business Development. De nieuwe uitbreiding van het management team kadert in de plannen van ActoGeniX om verder uit te groeien tot een vooraanstaand biofarmaceutisch bedrijf.

Anders Waas heeft meer dan 2 decennia ervaring in de farma, biotech en medical device industrie. Van 2004 tot 2008 was hij Vice President Business Development bij CV Therapeutics, in Palo Alto (VS). Tussen 1992 en 2004 bekleedde hij verschillende senior management posities in productontwikkeling, marketing en business development bij Astra en AstraZeneca. Bij AstraZeneca was hij onder meer Directeur van Cardiovascular Global Licensing activiteiten en bij Astra onder meer Directeur Strategische Planning en Business Development voor cardiovasculaire, metabole en gastro-intestinale producten. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de globale strategische ondersteuning van producten zoals Losec, Nexium, Toprol XL, Atacand, Exanta en voor de globale R&D inspanningen in cardiovasculaire, metabole en gastro-intestinale aandoeningen. Anders was ook actief in de medical device industrie als European Sales Leader en Medisch Adviseur bij WL Gore & associates.
Dr Anders Waas behaalde zijn DDS (Doctor in de Tandheelkunde) aan de Universiteit van Umea, Zweden.

Dr Waas over zijn benoeming bij ActoGeniX: "Ik ben zeer opgetogen met mijn nieuwe functie bij ActoGeniX, een bedrijf met een uniek potentieel. Het bedrijf heeft op dit moment een indrukwekkende portefeuille van therapeutische producten uitgebouwd voor verschillende ziektes met een hoge medische nood en het heeft een belangrijk programma waarvoor binnenkort fase 2 klinische studies zullen gestart worden. Dit is een benijdenswaardige opportuniteit voor business development."

Dr Mark Vaeck, CEO van ActoGeniX, licht toe: "We zijn verheugd dat Anders zich bij ActoGeniX wil aansluiten. Met zijn veelomvattende business ervaring ben ik overtuigd dat hij een substantiële bijdrage zal leveren om ActoGeniX tot een leidinggevend en succesvol biofarmaceutisch bedrijf uit te bouwen."

Voor verdere informatie, contacteer:
ActoGeniX
Dr Mark Vaeck, Chief Executive Officer - Phone +32 (0)9 2610600 -
Dr Anders Waas, Vice President Business Development - Phone +32 (0)9 2610600 –