Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
TiGenix kondigt wijziging Raad van Bestuur aan PDF

Leuven (België) – 28 november 2007 – TiGenix (EURONEXT: TIG), het biomedisch bedrijf dat zich toespitst op de ontwikkeling van innovatieve lokale behandelingen voor beschadigde en osteoartritische gewrichten, kondigt wijzigingen aan in haar Raad van Bestuur. In gevolge van de notering van TiGenix op Euronext Brussel volgt onafhankelijk bestuurder Willy Duron Dr. Koenraad Debackere op als voorzitter van de Raad van bestuur. Mr. Luc Van de Steen vervangt Alain Partoens als vertegenwoordiger van ING België.

Na een lange en succesvolle carrière bij de KBC Bank en Verzekeringsgroep, vervoegt Mr. Duron TiGenix als Bestuurder met een rijke ervaring op het gebied van deugdelijk bestuur. Hij startte zijn carrière in 1970 als actuaris bij ABB Verzekeringen (Assurantie van de Belgische Boerenbond). In 1984 kwam hij aan het hoofd te staan van de afdeling Levensverzekeringen en Herverzekeringen en werd hij lid van het Uitvoerend Comité. Na de fusie tussen ABB en KBC bekleedde hij verschillende kaderfuncties binnen de KBC Groep. In 2000 werd hij benoemd tot Voorzitter van het Uitvoerend Comité van KBC Verzekeringen en in 2003 werd hij Voorzitter van het Uitvoerend Comité van de KBC Bankverzekeringsholding. Van 2005 tot aan zijn pensioen in 2006 was hij CEO van de KBC Groep. Hij is lid van de raad van Bestuur van Ravago NV, Vanbreda Risks & Benefits NV, Van Lanschot Bankiers NV, de Universitaire Ziekenhuizen Leuven, de Katholieke Universiteit, het Universitair Centrum St. Jozef Kortenberg, W&K en Amonis. Vroeger bekleedde hij bestuursmandaten bij ondermeer de KBC Groep NV, KBC Bankverzekeringsholding NV, KBC Asset Management NV, Synes NV, Argosz, CSOB, Warta, FBD, Secura en ADD.

Mr. Duron is Onafhankelijk Bestuurder en Voorzitter van het Audit Comité van TiGenix sinds februari 2007. Hij volgt nu Dr. Koenraad Debackere op als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Dr. Debackere was, als vertegenwoordiger van Gemma Frisius en de Katholieke Universiteit Leuven, Voorzitter van de Raad van Bestuur sinds de oprichting van het bedrijf in 2000. Deze wijziging in de samenstelling van de Raad van Bestuur gebeurt volgens de richtlijnen van deugdelijk bestuur en kadert in de overgang van TiGenix van een private naar een beursgenoteerde onderneming.

Mr. Alain Partoens, voormalig Directeur Investeringen bij ING België NV, heeft aangekondigd dat hij zijn mandaat als vertegenwoordiger van ING België in de Raad van Bestuur niet langer zal waarnemen. Mr. Partoens is overgestapt naar een nieuw investeringsfonds, Vesalius Biocapital SA. Mr. Partoens wordt vervangen door Mr. Luc Van de Steen. Mr. Van de Steen is Directeur Investeringen bij ING Corporate Investments. Hij heeft een diploma handelsingenieur van de Katholieke Universiteit Leuven en een MBA van de Universiteit van Chicago. Voordat hij in 2001 bij ING startte heeft hij 15 jaar bij KBC gewerkt, onder andere in de afdelingen kredieten, corporate finance en private equity. Hij is Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Bruyninx Groep NV en Greetham NV, Bestuurder bij Corelio, vitalo Industries en was Bestuurder bij Altice One SA, hetzij in eigen naam hetzij als vertegenwoordiger van ING België NV.

“Ik zou graag Koenraad Debackere en Alain Partoens danken voor de waardevolle bijdrage die zij hebben geleverd. Beiden hebben ze een cruciale rol gespeeld bij de begeleiding van TiGenix van een start-up naar een succesvolle beursgenoteerde onderneming.” Zegt Gil Beyen, CEO van TiGenix. “Ondertussen is de Raad van Bestuur verheugd om Mr. Luc Van de Steen en Mr. Willy Duron in hun nieuwe functies te mogen begroeten. Ik ben ervan overtuigd dat hun bedrijfservaring en hun professioneel netwerk zullen bijdragen tot de verdere ontwikkeling van ons bedrijf.”

Willy Duron zegt “Ik ben blij met deze kans om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere groei van TiGenix. Dit bedrijf heeft de troeven om uit te groeien tot één van de topbedrijven binnen het domein van regeneratieve geneeskunde. Ik kijk er dan ook naar uit om verder mee te bouwen aan het succes van deze onderneming.”

Contactpersonen bij TiGenix voor meer informatie:

Gil Beyen
Chief Executive Officer
TiGenix NV
+32 16 39 60 60
Kris Motmans
vertegenwoordiger van de MC-Services Group
Corporate Communications
+32 16 39 60 63
+32 473 74 20 57