Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
ActoGeniX ontvangt 3 miljoen euro subsidie van IWT PDF

Gent, 12 juli 2007 – ActoGeniX kondigt aan dat het een bedrag van 3,07 miljoen euro ontvangt vanwege de Vlaamse overheid via het IWT (het Instituut voor de aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen). Samen met de 20 miljoen euro durfkapitaal die ActoGeniX eerder dit jaar ophaalde, zal deze IWT subsidie het bedrijf toelaten om haar onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma´s sneller uit te voeren, gebruik makend van het proprietaire en innovatieve TopAct™ platform voor gerichte toediening van biofarmaceutica.

Deze IWT subsidie, die over een periode van 2 jaar loopt, zal ActoGeniX toelaten om de snelheid te verhogen waarmee het de TopAct™ technologie aanwendt om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Deze geneesmiddelen zullen onder andere gericht zijn op gastrointestinale ziekten, auto-immune aandoeningen, allergie en bepaalde metabole ziekten, zoals zwaarlijvigheid en diabetes. Het verst gevorderde product van ActoGeniX werd reeds met succes getest in een fase 1 klinische studie op patiënten die aan de ziekte van Crohn lijden. ActoGeniX bereidt zich nu voor om fase 2 klinische studies te starten in twee indicaties: de ziekte van Crohn en ulceratieve colitis. Deze studies zullen gestart worden in de eerste helft van volgend jaar. Additionele programma´s voor de ontwikkeling van nieuwe therapeutische behandelingen van mucositis, coeliakie, diabetes en obesitas zijn in diverse stadia van ontwikkeling.

In een commentaar op de toekenning van de IWT subsidie zegt Mark Vaeck, CEO van ActoGeniX: “Wij zijn uitermate opgetogen met deze belangrijke subsidie vanwege het IWT, wat op zich een duidelijke erkenning inhoudt van het innovatieve karakter en het commercieel potentieel van onze R&D portefeuille.”

ActoGeniX´ TopAct™ platform is gebaseerd op een revolutionair concept voor de toediening van biofarmaceutische producten aan patiënten. De innovatieve orale en topicale TopAct™ formulaties van proteïne therapeutica die ActoGeniX ontwikkelt zouden kunnen leiden tot het ontstaan van een volledig nieuwe generatie van biotechnologische geneesmiddelen.