Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
TiGenix en Cognate BioSciences sluiten akkoord om samen een productiefaciliteit in de VS te beheren. PDF

Leuven (België) – 8 mei 2007, 18.00 CET – TiGenix (EURONEXT: TIG), het biomedisch bedrijf dat zich toespitst op de ontwikkeling van innovatieve lokale behandelingen voor beschadigde en osteoartritische gewrichten, kondigde vandaag een strategische samenwerking aan met Cognate BioSciences voor het beheer van een celproductiefaciliteit in de Verenigde Staten.

TiGenix en Cognate BioSciences hebben samen een Amerikaanse joint venture vennootschap opgezet met het oog op de aankoop en het beheer van eencelproductiefaciliteit in Memphis, Tennessee, VS. Deze faciliteit, die bestaat uit ongeveer
1.500 m2 uitgerust voor celcultuur en 2.000 m2 voor uitbreiding, werd oorspronkelijk gebruikt voor de productie van autologe celtherapie producten. Beide bedrijven zullen de beheersenonderhoudskosten delen en elk een deel van de faciliteit gebruiken voor hun respectievelijke celproductie activiteiten.

TiGenix zal er de productie van ChondroCelect® voor de noord-Amerikaanse markt opzetten.Beide bedrijven hadden een optie voor de overname van de uitrusting en het huurcontract van deze faciliteit. Deze optie, die oorspronkelijk verviel op 31 maart 2007, werd verlengdtot 31 mei 2007. De joint venture zal nu de overname onderhandelingen met de eigenaar verderzetten en finaliseren.

Gil Beyen, CEO van TiGenix, zei over het partnership met Cognate BioSciences: “Deze overeenkomst betekent een belangrijke stap voorwaarts in de realisatie van onze strategie in de Verenigde Staten.”