Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
Trinean benoemt nieuwe CEO en haalt 2.7M€ financiering op PDF

Gent– 27 April 2012 - Trinean NV heeft ir. Philippe Stas benoemd tot gedelegeerd bestuurder, als opvolger van dr. Marc Zabeau, die verder in de raad van bestuur zal zetelen. Tegelijkertijd kondigde Trinean aan dat het bedrijf 2.7 miljoen euro groei-financiering bekwam van haar bestaande aandeelhouders.

“We zijn verheugd om met Philippe in zee te gaan als nieuwe stuwende kracht van Trinean,” stelt dr. Gaston Matthyssens, voorzitter van de raad van bestuur en partner bij Vesalius Biocapital. “Wij willen dr. Marc Zabeau bedanken voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan het bedrijf doorheen de voorbije vijf jaar, sinds het bedrijf gecreëerd werd als spin-off van de Universiteit Gent, alsook voor zijn verdere toewijding als lid van de raad van bestuur.”

Alvorens Trinean te vervoegen, was Philippe Stas gedelegeerd bestuurder van Algonomics NV, een Belgisch biotech bedrijf, waar hij verantwoordelijk was voor de groei en de verkoop van het bedrijf aan het Zwitserse Lonza (SIX Swiss Ex:LONN) in 2009. Sindsdien was hij het hoofd en drijvende kracht achter de Lonza’s “Applied Protein Services” vestiging in Cambridge (UK). Voordien vervulde Philippe Stas verschillende functies bij ondermeer Perkin Elmer en Keygene. Philippe is Bio-ingenieur van de Vrije Universiteit Brussel, behaalde een Master Informatie Technologie (Univ. Hasselt), een MBA (Univ. of Liverpool) en is een alumnus AMP van de Vlerick Management School.

Philippe Stas, gedelegeerd bestuurder van Trinean: “Het is een waar genoegen dit dynamisch team te mogen vervoegen, en bij te dragen tot dit hightech bedrijf met een uitzonderlijke product-portfolio voor de analyse van biologische stalen via moleculaire spectrometrie.”

Trinean haalde 2.7 miljoen euro op voor de versnelde ontwikkeling van haar analytische platform, dat bestaat uit spectrofotometers met uitzonderlijke accuraatheid, uit state-of-the-art analytische software, uit microfluidische chips voor de analyse van micro-volume biologische stalen en is uitgerust met flexibele lab-automatisatie tools.

“Dankzij de voortgezette steun van Trineans investeerders, kunnen we de ontwikkeling van het bedrijf versnellen en Trineans volledige potentieel uitspelen”, aldus Philippe Stas, die eraan toevoegt dat “Trinean zijn verkoops-, marketing- en distributiekanalen gevoelig zal uitbreiden.”

Deze eerste afronding van de financieringsronde werd geleid door Trineans bestaande investeerders Vesalius Biocapital, Capital-E, Baekeland II Fonds en Fidimec.

 

Over Trinean

Trinean werd in 2006 opgericht als een spin-off van de Universiteit Gent. Doorheen de jaren ontwikkelde het bedrijf een uitzonderlijke product-portfolio bestaande uit een hogedoorvoer spectrofotometer, de DropSense96 en haar eigen microfluidische chips voor een gestandaardiseerde analyse van biologisch stalen (de DropPlate-S en de DropPlate- D+ voor enkelvoudige en dubbele analysen). Het Trinean platform wordt verder aangevuld met een software toolbox (bestaande uit o.a. DropControl, DropQuant en cDrop) voor optimale data interpretatie en voor lab-automatisatie.

Sinds de lancering van het product in 2009, wordt de DropSense96 wereldwijd gebruikt bij meer dan 100 klanten, gaande van onderzoeksinstellingen over biobanken tot farmabedrijven.

Meer info over Trinean op www.trinean.com 

Bijkomende informatie:

Trinean N.V. - ir. Philippe Stas, Chief Executive Officer

Dulle Grietlaan 17/3 - B-9050 Gent 

Tel.: +32-9-272.75.35