Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
Baekeland Fonds investeert in Siruna PDF

Het investeringsfonds Qat Investments stopt 4 miljoen euro in het Gentse technologiebedrijfje Siruna. Dat werkt aan een systeem waarbij gsm-gebruikers gepersonaliseerde informatie krijgen. Het geïnvesteerde bedrag kan oplopen tot 6 miljoen. Ook het Baekeland-fonds, Vinnof en iVentures investeren een paar honderdduizend euro.

Siruna is een jong bedrijf. De spin-off van de Gentse universiteit werd in 2007 onder de naam Mobixx opgericht door Frank Gielen en Bart Clarysse. Het heeft een softwareplatform ontwikkeld waardoor het voor websitebouwers eenvoudig is een website correct te laten verschijnen op allerlei mobiele toestellen.

Frank Gielen: 'Als bijvoorbeeld de VRT Sporza.be op alle soorten gsm's wil laten werken, vergt dat veel programmeerwerk. Dat is al snel niet meer rendabel. Ons platform lost de verschillen tussen gsm's op.' Siruna werkt met partners, zoals webagentschappen. Met het opgehaalde geld wil Siruna wereldwijd op zoek naar zulke partners.

Maar Siruna wil meer. De bedoeling is gebruikers van een gsm met internetverbinding gepersonaliseerde info aan te bieden. Gielen denkt aan een toepassing waarbij je bij het boeken van een treinticket automatisch wordt ingeschreven op een mailingservice. Heeft je trein vertraging, dan word je verwittigd.

www.siruna.com

(bron: De Tijd)