Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
Baekeland Fonds II investeert in Aristo Music PDF

Aristo Music, gespecialiseerd in nieuwe selectie- en distributietechnieken voor digitale muziek, kondigt een kapitaalsverhoging aan voor een bedrag van 2,6 miljoen euro. De nieuwe middelen zullen vooral aangewend worden voor de internationale uitbreiding van haar activiteiten. De deelnemende partijen in deze ronde zijn LRM, KBC Arkiv, het Baekeland Fonds II en daarnaast ook het Gemma Frisius Fonds II dat reeds aandeelhouder was.

Aristo Music is een Limburgs bedrijf dat nauw samenwerkt met de universiteiten van Leuven en Gent. Al enkele jaren voert het onderzoek om nieuwe technieken en inzichten in digitale muziekoplossingen te integreren. De doelstelling van Aristo Music is om een wereld te scheppen waarin iedereen, op eender welk tijdstip, op eender welke locatie en in eender welke situatie zijn of haar meest geschikte muzikale sfeer kan creëren. Een goed afgestemde samenwerking tussen ervaren muziekexperts (o.a. radio-icoon Gust De Coster) en een team van dynamische software specialisten vormt de drijvende kracht binnen de onderneming. De technologie van Aristo Music kent naast objectieve parameters (o.a. regio, stem, instrument, releasedatum…) ook subjectieve en op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde parameters (o.a. dansbaarheid, hardheid, sfeer…) toe aan muziek. Dit maakt het mogelijk om snel en eenvoudig muziekselecties te creëren voor specifieke situaties: muziekselecties die verder gaan dan enkel een selectie op muziekgenre (bv. rustige muziek voor het ontbijt in een hotel, vrolijke muziek voor een kinderfeestje, muziek met hoge dansbaarheid voor een eindejaarsparty…). De technologie van Aristo Music laat verder toe dat deze nieuwe revolutionaire techniek voor muziekselectie kan worden toegepast in verschillende vormen van digitale muziekdistributie (pc, IPTV, gsm…). Een van de toepassingen van Aristo Music is het recent gelanceerde Tunify muziekplatform: een nieuwe online muziekdienst specifiek gericht op handelszaken. Met dit unieke concept kan men vanuit een website (www.tunify.com) op een eenvoudige en goedkope manier stimulerende, omzetverhogende of imagoversterkende muziek kiezen en afspelen in een handelszaak.

Daarnaast kan het relatief jonge Aristo Music al terugblikken op succesvolle digitale muziekprojecten met klanten als MTV, VRT, Mars, Humo, Mayerline, Overtoom, KBC en Fortis. 'Met de kapitaalsverhoging van 2,6 miljoen euro zal Aristo Music haar commerciële activiteiten verder uitbreiden naar de Europese markt', zegt Benito Stans, CEO en oprichter van Aristo Music. 'Uiteraard blijven we daarnaast verder investeren in onderzoek en ontwikkeling. Om deze groei te ondersteunen, zal het nodig zijn extra mensen aan te trekken en de strategische samenwerking met zowel K.U.Leuven als Universiteit Gent te versterken. In het huidige businessplan is voorzien om op korte termijn ons team uit te breiden met 11 nieuwe medewerkers op een nieuwe locatie in Limburg.'

Meer inlichtingen: Ine Verheyen, Aristo Music, tel. +32 (0)16 89 47 01 - www.aristomusic.com