Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
TiGenix ontvangt subsidie van de Europese Unie PDF

TiGenix heeft een subsidie van EUR 1.2 miljoen van de Europese Unie ontvangen voor haar deelname aan TREATOA, een onderzoeksconsortium gericht op de ontwikkeling van nieuwe diagnostische methoden en behandelingen voor osteoartrose.

Het TREAT-OA consortium brengt een select team van academici, clinici en industrieexperten samen. Dit vijf jaar durende onderzoeksprogramma vertegenwoordigt een grootschalig, geïntegreerd en multi-disciplinair project dat erop gericht is om betere inzichten te verwerven in de pathogene, diagnostische en prognostische factoren van osteoartrose. De studie moet uiteindelijk leiden tot de ontwikkeling van betere diagnostische en behandelingsmethoden voor deze aandoening. Osteoartrose is de meest voorkomende oorzaak van verminderde mobiliteit in Europa. Er zijn momenteel geen betrouwbare biochemische klinische merkers beschikbaar voor de diagnose of prognose van osteoartrose, noch zijn er geneesmiddelen beschikbaar die de ziekte kunnen genezen. Het Zevende Kaderprogramma van de Europese Unie steunt TREAT-OA met een totaal van EUR 18.2 miljoen.

TiGenix zal haar klinisch netwerk en haar know-how op het vlak van de ontwikkeling van in vitro-testen ter beschikking stellen van het consortium. TiGenix zal ook bijdragen tot de functionele genetische analyse om genen en biochemische merkers te identificeren die geassocieerd zijn met de aanleg tot en ontwikkeling van osteoartrose alsook om doelmoleculen te identificeren voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van de ziekte. 'We zijn verheugd om deel uit te maken van dit gerenommeerd consortium. Het is een duidelijke erkenning van onze leiderspositie op het vlak van kraakbeendefecten en osteoartrose. Deze samenwerking en de financiële steun van de EU zal ons in staat stellen om onze interne onderzoeksactiviteiten naar nieuwe behandelingsmethoden voor gewrichtsziekten te versnellen.' zegt Gil Beyen, CEO van TiGenix.

www.tigenix.com