Baekeland Fonds Home Baekeland Fonds I Baekeland Fonds II English Nederlands
TiGenix opent vestiging in de Verenigde Staten PDF

TiGenix, een innovatief biomedisch bedrijf met Belgische hoofdzetel, heeft in de Verenigde Staten een dochteronderneming, TiGenix Inc. opgericht en opent tevens een vestiging in New York City. TiGenix is een spin-off van de universiteiten van Gent en Leuven en is gespecialiseerd in regeneratieve geneeskunde, vooral met betrekking tot de ontwikkeling van innovatieve lokale behandelingen voor beschadigde en door artrose aangetaste gewrichten.

De nieuwe vestiging, TiGenix Inc. zal samenwerken met het Hospital for Special Surgery (HSS) in New York City dat gespecialiseerd is in orthopedie. De samenwerking zal helpen bij de verdere ontwikkeling van ChondroCelect, het belangrijkste product van TiGenix voor het herstellen van beschadigd kraakbeen.

Doordat ChondroCelect ontwikkeld werd volgens de strikte richtlijnen van de Amerikaanse Food and Drug Administration is het product goed gepositioneerd voor toelating op de Amerikaanse markt. Die aanwezigheid op de Amerikaanse markt is volgens CEO Gil Beyen van groot belang voor de verdere ontwikkeling van TiGenix.

Lees het volledige persbericht

Meer informatie over TiGeniX: website